Makers: Barentsz Urban Fabric

Alles over Barentsz Urban Fabric

Design duo


De Nederlandse visuele kunstenaar "Mirjam Hagoort en stedenbouwkundig ontwerper Marjolein Peters hebben een gezamenlijke passie. In het project Barentsz Urban Fabric combineren zij hun liefde voor de schoonheid van de stad en grafische structuren.


Mode vs. plattegrond


Barentsz Urban Fabric is een onafhankelijk mode merk uit Amsterdam, met sjaals die de dragers de kans geeft om hun trots voor de stad te uiten. De stoffen bestaan uit sobere zwart-wit plattegronden van stadsdelen of zelfs landkaarten. In combinatie met de bijgeleverde set speldjes kun je de plekken markeren die belangrijk voor jou zijn. Daarmee is de bekende Stads sjaal Amsterdam vooral ook een sociaal project. Jouw stad, jouw verhaal, jouw sjaal!


Inspiratie door de plattegrond van Amsterdam


Voor de Stads sjaal liet het duo Marjolein Peters en Mirjam Hagoort zich inspireren door de plattegrond van Amsterdam. Een plattegrond bestaat namelijk niet alleen uit een netwerk van straten om in te leven of om doorheen te reizen. De stad staat ook voor activiteiten, mogelijkheden, rustmomenten. Het is die plek en dat patroon wat Barentsz Urban Fabric heeft vastgelegd. De combinatie van de geografische contouren van de stad of het land en het grafische lijnenspel van de grachtengordel, bootverbindingen en vaarroutes vormen een kunstzinnig samenspel. Het resultaat is een kwalitatieve design shawl van voile-katoen, bedrukt met een zwart-wit plattegrond en gekleurde bies. Dankzij de gekleurde pins kun je herinneringen aan een plek vastleggen, jouw reizen markeren en zelfs uitdragen waar je voor staat.


Mooi souvenir


De Stads sjaal en Holland sjaal zijn beide mooie souvenirs voor de toerist. Maar misschien nog meer een statement voor de echte geboren en getogen Nederlander, Rotterdammer of Amsterdammer.

Barentsz Urban Fabric

Mirjam Hagoort en Marjolein Peters delen een passie voor de schoonheid van de stad en grafische structuren. De sjaals met stadsplattegronden en patronen zijn hiervan het resultaat!