Makers: Foooty

Alles over Foooty

Foooty is een Footy met extra 'o'

De verbastering van het woord Football maakte Footy op internet razend populair. Onder voetbalfans is Footy inmiddels een heel normaal woord. De ontwerper van de Foooty opvouwbare voetbal heeft gewoon een extra 'o' toegevoegd aan de merknaam. Zo'n ingenieuze voetbal is absoluut een extra 'Oh' waard.

Foooty bedenker Jean-Pierre Raes

Jean-Pierre Raes is oprichter van Westerlab in Amsterdam. Westerlab is een co-creatie platform dat nieuwe ideeën helpt ontwikkelen en realiseren. Vooral ideeën met een positieve impact hebben de aandacht.

Helpt geluk verspreiden

Jean-Pierre, JP voor intimi, houdt heel erg van inventieve producten met een sociaal karakter. Producten die mensen bij elkaar brengen en die creativiteit stimuleren. 'Want dat maakt het leven leuker en dat helpt geluk te verspreiden", aldus JP.

Altijd jong en speels

JP is zelf nog steeds een speels kind en graag lekker actief met zijn kids aan het spelen. Tijdens verschillende tripjes vergaten of misten ze een bal om mee te spelen. Dat begon te irriteren. Hij zocht industrieel ontwerper Lard Breebaart van creatief bureau Natwerk in Amsterdam op om hem te helpen en zo ontstond het idee van een opvouwbare bal. En met het idee van de opvouwbare bal ontstond Foooty.

Kickstart project

Begin 2016 startte JP met handgemaakte Footies en een goed verkoopverhaal een fondsenwerving op Kickstarter.com. De uitdaging was om voldoende startkapitaal via crowdfunding op te halen om de stans voor de vorm van de Foooty te laten maken. En het werd een succesverhaal, want nog geen half jaar later is de productie volop gestart.

Foooties zijn sterk en duurzaam

De eerste batches van FOOOTY zijn al van de productieband gerold. Een Foooty is gemaakt van 100% recyclebaar polypropyleen. Polypropyleen is een geurloze kunststof met een hoge slagvastheid, die veilig te gebruiken is voor kinderen en volwassenen. Dit materiaal is zeer taai (elastisch maar sterk) en daardoor kun je een Foooty eindeloos vouwen en draaien, zonder dat het breekt of uitrekt.

Foooty en het milieu

De BetterFutureFactory heeft de opdracht om doorlopend te onderzoeken hoe de duurzaamheidsprestaties van de Foooty kunnen worden verbeterd. Zo onderzoeken zij hoe flessendoppen kunnen worden hergebruikt om Foooties van te maken.