Makers: Geke Lensink

Alles over Geke Lensink

Geke Lensink, designer

Geke Lensink (1963) studeerde af aan de kunstacademie ArtEZ waarna ze als zelfstandig ontwerper tentoonstellingen, interieurs, en stands ontwierp voor vele opdrachtgevers. In 2008 gooide ze het roer radicaal om en besloot meubels en serviesgoed te gaan ontwerpen. Vanuit haar studio in Amsterdam werkt Geke Lensink inmiddels voor verschillende merken zoals Heinen Delfts Blauw, Cor Unum, Brothers and Sons, Prodinter. Daarnaast werkt ze aan haar eigen collectie Souvenir.


De missie va Geke

Haar missie is om met de hedendaagse kennis  toch helemaal opnieuw te beginnen in plaats van doorgaan te evolueren. Het werk van Geke Lensink kenmerkt zich door stoere vormen met een minimalistisch karakter.


Souvenir collectie

In april 2019 presenteerde Geke Lensink de eerste ontwerpen van haar nieuwe Souvenir-collectie in Milaan. De eerste ontwerpen, waaronder minimalistische krukjes, banken in verschillende uitvoeringen, een salontafel, vazen en serviesgoed, vormen een hechte familie. Dat de producten een logische eenheid vormen, is volgens Lensink omdat ze voortkomen uit dezelfde bron. De herinneringen die ze heeft aan haar reizen en de ontmoeting met andere culturen vormen de kern die alle Souvenir-producten in zich hebben, legt Lensink uit.


Versmolten herinneringen

De verwondering over een archetypische vormentaal, de schoonheid van specifieke kleuren, kenmerkende patronen en een karakteristieke materiaalafwerking neemt ze in haar hoofd mee terug naar huis. Daar zet Lensink de herinneringen om in nieuwe esthetische ontwerpen, die geen eenduidige herkomst hebben. Immers, een houten krukje is niet typisch Japans omdat het minimalistisch is en een keramisch bord is niet meteen Marokkaans vanwege het gebruikte patroon, legt ze uit. Zo is de collectie de neerslag geworden van versmolten herinneringen en de visie van de ontwerper, en misschien ook een reflectie van een toenemend mondiale samenleving.