Makers: BY HENDRIK'

Alles over BY HENDRIK'

By Hendrik's unieke producten


Hendrik’ verleidt je met dessins van kunstenaars als Bosch, van Gogh en Mulders. Hendrik’ is vernoemd naar Hertog Hendrik, de stichter van ’s-Hertogenbosch. Wanda van Riet is de creatieve geest achter dit label en zet met haar merk een exclusieve collectie aan designer producten neer. 
Voor Hendrik’ is het verbinden van de gebruikswaarde, de kunstzinnige uiting en de cultuurhistorische waarde van een product de grootste drijfveer. Waardecreatie is het resultaat. Ze zoeken daarbij naar manieren om iets natuurlijks neer te zetten, iets echts. Het productieproces van Hendrik' is er zo op ingericht dat ieder doet waar hij goed in is. Krachten worden gebundeld van de ontwerper, het productiebedrijf, de designer of de kunstenaar. Het is Hendrik' die deze mensen op een slimme manier bij elkaar brengt.  Wanda van Riet benadert designers en producenten met dessins van kunstenaars. Moderne dessins geïnspireerd op werken van onze oude meesters. Ze vraagt hen deze dessins toe te passen in hun werk, met als resultaat een reeks unieke producten!


Transparantie in het ontwerp


Door samen te werken creëert Hendrik' op een bijzondere, innovatieve wijze een transparante productieketen. Een keten waarin ieders aandeel zichtbaar is, om zo tot een eerlijk en echt product te komen.


Design vaas


Het favoriete ontwerp van Wanda van Riet is de opvouwbare papieren vaas, verrassend door het materiaal en het duurzame karakter. 2015 is het jaar van Van Gogh, uit respect voor hem en voor zijn werk heeft ze een Van Gogh vaas ontworpen, met een gouden opdruk. Bekijk hem in de webwinkel!