Makers: KYWIE

Alles over KYWIE

Een uitvinding, die je niet zou verwachten: Schapenvacht, die koel houdt. Da's cool!


Keep your Woolie maakt Kywie

Kywie is een Nederlands initiatief van Saskia Nooij. Kywie is een samenvoeging van de woorden Keep your Woolie en je spreekt het gewoon uit als Kiwi.

Door de wol geverfd

Saskia liep al een poos rond met het idee om van schapenvachten koelers te maken. Met haar ervaring in de IT, voedingsindustrie en media op zak waagde ze eind 2013 de stap. Ze liet een aantal modellen produceren en liet ze uitgebreid testen. Door vrienden, familie, buren, maar vooral door mensen uit de wijn en designwereld. Journalisten en wijnrecensenten waren om.

Hoe koelt een Kywie wijnkoeler?

Eigenlijk is het geen uitvinding, maar gewoon een ontdekking. Want dat wol isoleert en ons warm houdt dat weten we wel van ons heerlijk dekbed en van de zuiver wollen kleding die we dragen. Maar wol isoleert niet alleen de warmte, het isoleert. Dus als je iets koels of kouds in wol stopt, dan wordt de koude temperatuur geïsoleerd en dus blijft het langer koel. De Kywie wijnkoeler en champagnekoeler hoef je niet eerst in de koelkast of diepvries te leggen om zelf een koele temperatuur te krijgen. Je stopt gewoon je fles - op temperatuur - in de Kywie wijnkoeler en dan blijft je wijn of champagne gewoon lekker lang op temperatuur. Het is dus een 'passieve' wijnkoeler. Hij behoudt de temperatuur, maar koelt of verwarmt zelf niet. Met de Kywie wijnkoeler warmt je fles hooguit een halve graag per uur op.

Lovende woorden over kwaliteit en design

Niemand minder dan Harold Hamersma en Hubrecht Duijker dichtten lovende recensies over de Kywie wijnkoelers. Over de kwaliteit van het isoleren van de temperatuur van de wijn en over het design.

Kywie koelers voor wijn, champagne en nog veel meer

De Kywie koelers zijn er in verschillende formaten. Voor iedere fles een passend formaat. Of het nu een champagne, wijn, water, jenever of likeur fles is. Zelfs een bidon of een melkflesje verpakt in een Kywie koeler blijft keurig op temperatuur.

Duurzaam, zuiver en mooi

De Kywie koelers worden gemaakt van vachten van schapen. De schapen worden altijd al geschoren vóór de zomer en de schapenwol wordt gebruikt om kleding van te maken. De kleinere stukken vacht worden eenvoudig aan elkaar genaaid en gelabeld tot een wijnkoeler. Het hele productieproces verloopt zonder milieuvervuilende machines of kinderarbeid en tegen een eerlijke prijs, gemaakt in een Nederlands atelier.