Makers: Studio Carmela Bogman

Alles over Studio Carmela Bogman

Natuurlijke schoonheid

Studio Carmela Bogman wil de mens bewust maken van de natuurlijke schoonheid om hem heen. Met simpele en integere producten die de natuur en haar schoonheid omarmen. Designer Carmela Bogman doet uitgebreid onderzoek naar de historie, de omgeving of het gebruik wat leidt tot verrassende producten met een eigen verhaal. Studio Carmela Bogman ontwerpt objecten voor de openbare ruimte en producten voor in en om het huis.

Tastbaar resultaat

Eén van de dingen waar ze bij Studio Carmela Bogman heel erg blij van worden, is het daadwerkelijk realiseren van een product. Vast onderdeel van het ontwerpproces is om uitgebreid  te experimenteren met verschillende vormen, materialen en kleuren. De studio werkt met degelijke materialen en lokale, ervaren producenten. Studio Carmela Bogman gelooft in ambacht en kunde, maar gaat moderne productiemiddelen daarbij niet uit de weg. Alle ontwerpen van Studio Carmela Bogman worden met veel liefde en aandacht geproduceerd in Nederland en willen het leven mooier en lichtvoetiger maken.

Carmela Bogman - designer

Voor een Nederlandse designer is een studie aan de Design Academy in Eindhoven geen uitzondering. Om zoals Carmela Bogman daarnaast een bachelor Design aan University of Lapland te doen is wel bijzonder. Na haar studie richtte Carmela in 2006 Studio Carmela Bogman op, gevestigd in Haarlem. Als ontwerpster is ze op zoek naar de subtiele schoonheid van dingen. Een manier om het leven met simpele en integere ontwerpen, mooier en lichtvoetiger te maken.