Makers: Turina Sieraden

Alles over Turina Sieraden

Design volgens Turina

Turina Sieraden zijn anders. Door het speelse gebruik van onconventionele materialen ontstaan ​​sieraden die niet alleen sieren, maar ook prikkelen en fascineren. Turina Sieraden gebruikt regelmatig bekende voorwerpen als boten of eikels, om de verbeelding te prikkelen. Turina Sieraden zijn ingetogen: minder is meer. Ze vormen dat kleine extraatje, de finishing touch van een outfit. Een vleugje kleur, een glanzende highlight of een stuk ongeraffineerd materiaal, in de juiste maat, is heel decoratief.


Ontwikkeling

Na een aantal jaren gewerkt te hebben aan productconcepten voor designbedrijven, voelde Sandra Turina de behoefte om haar eigen kunstwerken te creëren. Deze moesten klein, ongecompliceerd, gemakkelijk te vervaardigen zijn. En bovenal:  Ze zouden hun eigenaren plezier moeten bezorgen. Zo verovert het jonge, Amsterdamse label vanaf 2010 stap voor stap de Europese hotspots. De meeste sieraden worden nog steeds gemaakt in het eigen atelier van designer Sandra Turina. Zij heeft een innovatieve, nuchtere benadering om "de klus te klaren", die zorgt voor snelle, efficiënte en fantasierijke resultaten. Turina Sieraden zijn te koop bij geselecteerde conceptstores, galeriewinkels, modeboetieks en een select aantal webwinkels.


Samenwerken met specialisten

Een aantal Turina Sieraden collecties is ontwikkeld in samenwerking met grafisch ontwerpers, hout- en porseleinspecialisten. Meningen van verschillende experts bieden nieuwe invalshoeken en helpen Turina Sieraden om opwindende en verfrissende resultaten te ontwikkelen. Zo breidt het assortiment uit en verbreedt Turina Sieraden de horizon.