Makers: Döpp Sieraden

Alles over Döpp Sieraden

Zilveren en gouden sieraden


Döpp Sieraden is het label van goudsmid Yolanda Döpp, ze ontwerpt en maakt al meer dan vijftien jaar de meest prachtige zilveren en gouden sieraden in haar atelier in Amsterdam. Yolanda’s atelier is ondergebracht op het Zamenhofterrein in Amsterdam Noord, waar 200 creatieve ondernemers gezamenlijk naar buiten treden.


Unieke collectie


In 1986 behaalde Yolanda Döpp haar certificaat voor goudsmeden aan de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam, waarna zij ook nog een vervolgjaar zilversmeden volgde. Döpp sieraden zijn uniek en altijd in een kleine oplage gemaakt. Haar sieraadcollecties in zilver of goud zijn kenmerkend strak vormgegeven en mooi afgewerkt. Alle stukken van Döpp berusten op een sterk technisch aspect, zo zijn veel van haar ontwerpen één geheel, met zo min mogelijk onderbrekingen, zo past bijvoorbeeld het slot uitermate goed bij het sieraad.


Chic en fijn, maar ook stoer!


De stijl van Yolanda Döpp zie je terug in alle sieraadcollecties. Vorm en lijnenspel uit de toegepaste kunst, mode, architectuur en natuur zijn vaak haar inspiratiebronnen. Door de contouren van haar sieraden oogt het sieraad vaak sierlijk en luchtig, maar tegelijkertijd stralen haar armbanden, colliers, broches en oorbellen ook robuustheid uit.
In onze collectie vind je een greep uit haar gedetailleerde assortiment. Kijk eens rond!