Makers: IXXI design

Alles over IXXI design

Maak kennis met IXXI

IXXI is een flexibel wandsysteem, dat bestaat uit bedrukte vierkante kaarten, die met koppelkruisjes aan elkaar worden gemaakt. Aan het koppelkruisje dankt IXXI zijn naam. Gebruik je eigen foto's voor een fotocollage of fotovergroting of kies bestaande beelden uit de continue veranderende IXXI beeldbank. IXXI heeft toegang tot de beeldbanken van ontwerpers, fotobureaus en topmusea, zoals het Rijksmuseum, Van Gogh museum, National Gallery London, Getty Images en Museo Nacional del Prado. Zo is het mogelijk om je eigen Melkmeisje van Vermeer op het toilet te hangen.

Kunstwerk in no-time

De designers van IXXI hebben daarnaast een speciale collectie van de mooiste beelden in vaste maten gemaakt. Een echt kunstwerk in no-time voor een betaalbare prijs aan de muur. Gebruik je creativiteit en ontwikkel een IXXI, zo groot als je zelf wil. Je kunt je IXXI online eenvoudig op maat maken met bijvoorbeeld kleurenfilters, kaders, tekstblokken of verdeel je foto’s over meerdere IXXI kaarten.

Van ontstaan tot award

In de zomer van 2009 komen ruimtelijk ontwerpers Paulien en Eric (van Studio Parade) en grafisch ontwerper Roel Vaessen bij elkaar voor een project van de Provincie Noord-Brabant om 20.000 kaarten op een flexibele manier aan elkaar te koppelen. Ze bedachten daarvoor het IXXI koppelkruisje. Vele gesprekken later was het wandsysteem IXXI bedacht. Het idee werd genomineerd voor de Dutch Design Awards.

IXXI design

IXXI muurdecoratie maakt kunst en design beschikbaar voor een groot publiek. IXXI is een flexibel wandsysteem, dat bestaat uit bedrukte vierkante kaarten, die met koppelkruisjes aan elkaar worden gemaakt. Een IXXI heeft eindeloos veel mogelijkheden qua ontwerp en afmeting.