Makers: Snellies Waskit

Alles over Snellies Waskit

Snellies Waskit & Ruud’s Waskit


Ruud Snel, de bedenker van de Domkaars maakte deze al vanaf 1969 in zijn atelier Ruud’s Waskit in de Donkerstraat in Utrecht. Na zijn overlijden hebben zijn nichtjes Mandy en Manon Snel, tweelingzussen met de ambitie samen te ondernemen, de Ruud’s Waskit overgenomen, uitgebreid en omgedoopt tot Snellies Waskit.


Kaarsen van Torens


Het enthousiasme van Mandy en Manon deed hen verder zoeken naar meer kaarsvormen. Ruud’s tekening van een andere toren zette hen op het spoor om kaarsen te maken van andere bijzondere torens en objecten. Inmiddels zijn ook de Brandaris kaars en de Martinitoren kaars een feit en is per oktober 2020 het amsterdammertje (Amsterdamse paaltje) toegevoegd aan het assortiment kaarsen. 


Handgemaakte kaarsen


Elke kaars wordt door Snellies Waskit handgemaakt en elke kaars vertelt een eigen persoonlijke boodschap van de gever naar de ontvanger. Je geeft een kado, een herinnering, een vrolijke noot, mooi om neer te zetten, leuk om weg te geven, om op een speciale gelegenheid aan te steken. Je geeft een aandenken… dat licht verspreidt.